Backup file SHOUTcast belangrijk met meerdere DJ’s

In SHOUTcast is het belangrijk als meerdere DJ de stream aansturen om een backup file (mp3) te gebruiken, maar waarom? Het is belangrijk omdat er een moment ontstaat dat de nieuwe DJ de source stopt en connect. Op dat moment is er even geen stream, dit is niet belangijk maar wel belangrijk voor de luisteraars.  De luisteraars moeten opnieuw verbinden of op play klikken in de player. Met een backup file (MP3) vallen de luisteraars even terug op die mp3 file en als de nieuwe DJ verbonden is horen ze automatisch weer de live stream en vallen de luisteraars dus niet weg.

Let op dat je de backup file in het zelfde formaat maakt als de stream dus bijvoorbeeld: mp3 formaat,  128kbps 44khz in stereo.

About the Author

3 thoughts on “Backup file SHOUTcast belangrijk met meerdere DJ’s

 1. Walter Zuiderwijk - 8 januari 2014 at 12:04

  is er een bepaalde plek waar je de back-up file moet neerzetten?

 2. dennis fransisica - 28 februari 2015 at 03:41

  hoi wij zijn dennis en fransisca en wij zijn op zoek naar een stream . nu zien wij dat u pakketen aanbied met centovacast , kunt u ons vertellen hoeveel dj’s wij in centovacast kunnen toevoegen ?

  Groetjes Dennis en Fransisca

 3. Webmaster - 28 februari 2015 at 12:04

  Jullie e-mail adres werkt niet. (mailbox is full: retry timeout exceeded)
  Bij Centovacast v3 kan je alleen gebruik maken van dj support in combinatie met autoDJ en SHOUTcast v2.
  Autodj verkopen wij niet op de website.
  In het algemeen kost dit te veel support. Tenzij je al ervaring hebt met autodj, stuur ons dan een mail naar [email protected]

Leave a Reply