shoutcast_server_logoSHOUTcast is een server ontwikkend door Nullsoft ook de makers van de speler Winamp. Op SHOUTcast kan je de volgende formaten streamen MP3, MP3Pro of AAC.

SHOUTcast v2 is een simpel client-server programma dat kan 1 aansturing bevatten met 1 of meerdere luisteraars.

Er zijn twee type datas die de stream bevat de ene is audio data en de andere is meta data. Meta data is informatie voor artiest/titel, bitrate, etc.  SHOUTcast gebruikt het HTTP Protocol voor de data verbinding.

SHOUTcast wordt bijna door alle players ondersteunt, zoals winamp, VLC player, via speciale .asx file wordt ook de mediaplayer van Windows ondersteund. Dit zelfde geld het zelfde voor realaudio.

Kijk hier voor meer informatie over downloaden SHOUTcast en overzicht van internet radio stations die SHOUTcast gebruiken

Zoek je een SHOUTcast versie 1.x of 2.x provider? Met uitgebreide support via telefoon: Klik hier of Of weinig support “low budget” klik hier

4 thoughts on “SHOUTcast v2

 1. Gijs - 22 november 2020 at 23:06

  Hebben de streams een https verbinding geen proxy

 2. Webmaster - 23 november 2020 at 09:44

  Nee SHOUTcast v2.5 heeft geen https output.
  Alleen Icecast v2 heeft een echte https output. Voor Icecast na het aanvragen van een account ons even emailen en wij maken dan een extra port aan met een https output.

 3. michael van erp - 1 juli 2021 at 23:49

  wil graag wat informatie wil graag een eige internet station beginnen

Leave a Reply